[bvi]
Loading події

« Всі події

  • Ця подія пройшла

Юлія Бережко-Камінська про невідворотне у поезії та житті

09.12.2020 15:00 - 16:00

9 грудня о 15.00 відбудеться розмова у прямому етері з українською письменницею і журналісткою  Юлією Бережко-Камінською. Основна канва розмови стосуватиметься книги «Невідворотне». Ви почуєте вірші у виконанні авторки та зможете поставити запитання в коментарях.

Модераторка зустрічі — Ірина Костюк.

Юлія Бережко-Камінська народилася 29 травня 1982 р. на Херсонщині (с. Чорнобаївка Білозерського району). Журналіст, редактор друкованих видань. Закінчила Київський національний університет ім. Т. Шевченка (Інститут журналістики).

Автор понад 500 журналістських і літературних публікацій у регіональній і всеукраїнській пресі. Друкувалася в журналах і газетах: «Дніпро», «Україна», «Дзвін», «Золота пектораль», «Хортиця», «Полисадник», «Жінка», «Крила», «Одноклассник», «Летопись Причорноморья», «Отражение», «Медиа Експерт», «Алые паруса», «Літературна Україна», «Українська літературна газета», «Слово Просвіти» та ін.

Автор книжок: «Є задля чого нам жити», «Контрасти», «Між видихом і вдихом», «Так хочеться жити», «Сад (зриме і незриме)», «Пошепки і вголос», «Невідворотне» та співавтор понад 60 літературних збірок.

Книга «Пошепки і вголос» у 2017 р. номінована видавництвом «Український письменник» на здобуття Національної премії ім. Т. Г. Шевченка.

Понад 50 поезій покладено на музику у співавторстві з народними артистами України Ігорем Покладом та В’ячеславом Самофаловим, а також з Оленою Карпенко (Solomia), Андрієм Степановим, Володимиром Шиловим, Тетяною Доміловською, Олександром Редичем, Юрієм Блінніковим, Володимиром Каверіним, Наталею Дидикіною та ін.

Переможець всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсів і фестивалів. Лауреат всеукраїнських літературних премій ім. Г. Тютюнника, Олександра Олеся, Василя Скуратівського та Анатолія Криловця.

Член Національної спілки письменників України та Міжнародної організації «Жінки за мир в усьому світі».

Організатор численних мистецьких заходів – вечорів камерної та класичної музики, оперного співу, поезії, співорганізатор Всеукраїнського фестивалю поезії та авторської пісні «Ірпінський Парнас», член журі Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Г. Тютюнника, ініціатор і керівник Міжнародного проєкту «Музично-поетичний салон «Камертон».

Як секретар Національної спілки письменників України очолює «Кабінет молодого автора НСПУ».

Деталі

Дата:
09.12.2020
Час
15:00 - 16:00

Місце

Публічна бібліотека імені Лесі Українки
вул. Олександра Кониського, 83-85
Київ, 04053
+ Google Map
Телефон
+38 (044) 482-13-34
View Місце Website

Pin It on Pinterest