Літературний вечір “Свіча, запалена від Бога”

Відбувся ювілейний літературно-мистецький вечір, присвячений 150-річчю з дня народження Лесі Українки. Працівники публічної бібліотеки, яка носить ім’я письменниці, запросили на зустріч митців та друзів бібліотеки. Учасники та гості події створили в читальному залі атмосферу урочистості й затишку.

Директор бібліотеки Ольга Романюк розповіла всім присутнім про ініціативи бібліотеки, пов’язані з ушануванням Лесі Українки в цей важливий рік.

Заслужений діяч мистецтв України, завідувач відділу літератури з питань мистецтв Леонід Семенович Криворучко презентував бібліографічний довідник “Леся Українка на театральній сцені”. Акторка Театральної майстерні Миколи Рушковського Ганна Михайличенко продемонструвала присутнім уривки з моновистави за мотивами творчості Лесі Українки.

Новим досвідом стала пряма трансляція заходу на хвилях “Українського незалежного радіо” в Чикаго. Директорка Ольга Романюк розказала українцям, які живуть у США, про видання, створені в рамках підготовки до святкування, про листування Лесі Українки з близькими, про оточення, яке сформувало громадянську позицію письменниці. Народний артист України Анатолій Паламаренко подарував гостям та слухачам чиказького радіо авторське виконання поеми “Роберт Брюс, король шотландський”.

Присутні на ювілейному вечорі глядачі почули уривки з п’єси “Камінний господар” від Народної артистки України, першого міністра культури України Лариси Хоролець. Поціновувачі малярства отримали змогу побачити  презентацію роботи майстрині петриківського розпису Марини Саркісян за мотивами творчості Лесі Українки. А бандуристка Юлія Григорук зіграла і заспівала кілька музичних творів.

Леся Українка єднає людей і через 150 років після свого народження, збираючи разом письменників, художників, музикантів, акторів і просто поціновувачів своєї творчості. Свіча її поезії, запалена від Бога, продовжує горіти й нині, зігріваючи наші серця своїм теплом.