Мистецька онлайн-лекція про Пабло Пікассо

Відбулася друга мистецька онлайн-лекція на тему “Пабло Пікассо і вічний пошук”. Лектором традиційно виступив художник та мистецтвознавець Анатолій Горовий, модерувала подію Богдана Гайворонська.

У прямому етері велася розмова про другу частину життя Пабло Пікассо. Анатолій Васильович продовжив розповідь про життя художника, яка минулого разу завершилася на розриві стосунків з Ольгою Хохловою. Щоправда, розлучитися вони не змогли – далекоглядна жінка змусила художника перед весіллям підписати шлюбний контракт, згідно з яким в разі розлучення їй дістанеться не лише 50% майна, а й половина картин. Такого собі Пікассо не міг дозволити, тому залишався офіційно одруженим з нею до самої смерті Ольги Хохлової, маючи при цьому інших цивільних дружин.

Йому часто траплялися жінки, які прагнули контролювати життя і творчість художника, і він тікав від них. Тільки одна жінка, яку він дійсно кохав, покинула Пікассо. Це була Франсуаза Жилло. Але ці стосунки геній зруйнував сам, не вірячи, що все може бути настільки добре.
Глядачі дізналися не лише про любовні історії художника, а й про історичне тло його життя (зокрема про Другу світову війну), і про створення однієї з найвідоміших робіт під назвою “Герніка”.

Пабло Пікассо – визначна постать, митець, який лишив людству й колекціонерам тисячі робіт. Щоб дізнатися про нього більше, дивіться онлайн-лекцію в записі.