Обговорення роману “Портрет Доріана Грея”

У рамках проекту “Гра зі смислами” відбулося публічне обговорення в прямому етері єдиного роману Оскара Вайлда “Портрет Доріана Грея”.

Ведучими виступили Богдана Гайворонська та Ірина Костюк.

Спеціально для обговорення було проведено три опитування користувачів мережі Facebook: ми зібрали відгуки про саму книгу та екранізації, спитали в дописувачів про важливість внутрішньої та зовнішньої краси й про те, чи здатне мистецтво врятувати світ. Найцікавіші коментарі були зачитані під час прямого етеру.

“Портрет Доріана Грея” пережив 30 екранізацій, перша з яких була створена у 1910 році в Данії – всього через 20 років після видання книги. Глядачі побачили постери до різних фільмів за мотивами книги та дізналися, як уявляли Доріана Грея в різних країнах.

Роман був написаний усього за три тижні, але в ньому Оскар Уайльд говорить про такі важливі та глибокі теми, що твір непокоїть серця людей і зараз.

“Портрет Доріана Грея можна назвати автопророчим: Оскар Уальд символічно повторив у житті долю свого персонажа, ставши жертвою краси, пристрасті та примх.

Дізнавайтеся більше про Оскара Вайлда, дивіться онлайн-обговорення в записі.