У ріднім слові цілий світ. Книжкова виставка

Як гул століть, як шум віків,
Як бурі подих – рідна мова,
Вишневих ніжність пелюстків,
Сурма походу світанкова…
М. Рильський.

До дня української писемності та мови у відділі абонемента  вашій увазі пропонується  розгорнута книжкова виставка під назвою «У ріднім слові цілий світ».

Найперша і найголовніша ознака індивідуальності народу – це  його мова. В мові відбито його характер, його історія, і не за двоє-троє століть, а за цілі тисячоліття. Наша рідна українська мова – одна з найдавніших і найбагатших мов світу. Вона співуча, мальовнича, ніжна, бурхлива, велична…

Українська мова є рідною приблизно для 37 млн. людей, нею розмовляють поселенці в країнах Західної Європи, Північної Америки  та в Австралії. Рідну українську мову можна почути в Сполучених Штатах Америки, Канаді, Польщі, Румунії, Словенії, Югославії та інших куточках світу. Люди не тільки спілкуються українською мовою, вони ще й стоять на сторожі українського слова, щоб не загубилося, не згасло, не кануло в вічність. На думку Августина Волошина, чим глибше людина пізнає відтінки рідної мови, тим більше її розум розвивається у напрямку оволодіння мовами інших народів.

Мова – це пам’ять народу, адже майбутнє виростає з минулого. Мова – це засіб вияву бурхливого змісту нашого життя, засіб спілкування між людьми. Усвідомлення цього допоможе нам краще піклуватись про нашу мову, оберігати та збагачувати її.

Щиро запрошуємо, виставка діятиме до 18 листопада.