Вебінар про захист прав від Сергія Бреуса

В межах проекту “Правова допомога онлайн” 22 лютого директор  Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Бреус провів вебінар за темою “Як відстояти свої права, щоб максимально отримати бажаний результат”. Функціонування людини як суб’єкта права неможливе без вирішення різнотипних ситуацій юридичного характеру. Фокус уваги онлайн-аудиторії пан Сергій зосередив довкола переваг та недоліків нотаріального, адміністративного, претензійного та судового порядку захисту прав, зокрема, часу вирішення проблеми, фінансових витрат. Фахівець окреслив реальні перспективи долання труднощів такого типу.

Конституція України зазначає, що кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права й свободи від порушень і протиправних посягань.
Судовий захист – необхідна та найефективніша гарантія забезпечення прав та свобод людини та громадянина. Суд є пріоритетним, але далеко не єдиним органом захисту прав і свобод людини й громадянина, на що прямо звертається увага в Конституції. Зокрема, зазначається, що кожен може звернутися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, до відповідних міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна, якщо використані всі національні засоби правового захисту (державні засоби захисту).

Сергій Бреус наголосив, що у справах захисту прав людини вирішальне значення має обізнаність з чинним законодавством та строками позивної давності. Тому пропонуємо переглянути відеозапис онлайн-вебінару з юристом і поповнити свої знання про способи успішного захисту юридичних прав.