2197

Міська комплексна цільова  програма “Освіта Києва на 2019-2023 роки”

 

 ДІТИ БАТЬКІВ З  “КАРТКОЮ КИЯНИНА” БУДУТЬ БЕЗКОШТОВНО ВІДВІДУВАТИ ДИТСАДКИ

Фото Григорій Салай

Депутати також затвердили безкоштовно годувати всіх школярів 1-4 класів.

Діти не киян, які оформили “Картку киянина”, зможуть відвідувати столичні дитсадки безкоштовно. Про це повідомили в прес-службі Київради.

На пленарному засіданні Київради 31 січня депутати затвердили зміни до Міської комплексної цільової програми “Освіта Києва на 2019-2023 роки”. Раніше був затверджений Порядок здійснення видатків на дошкільну освіту в Києві, згідно з яким пріоритетне право зарахування в садки столиці було у дітей киян. Тепер же сьогоднішнє рішення розширює дію документа і на дітей громадян з “Карткою киянина”.

“Ми пропонуємо розширити дію базового фінансового нормативу не тільки на дітей киян, а також на дітей батьків, які не проживають в столиці, але працюють тут, наповнюють міський бюджет і мають право на “Карту киянина”, – розповіла депутат Київради Ганна Старостенко.

Крім того, депутати внесли зміни до міської цільової програми “Освіта Києва 2019-2023 рр.” Про забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів комунальних навчальних закладів, а також дітей-інвалідів.

“І ми щороку будемо це робити, тобто фінансувати харчування дітей початкової школи. А це 123 тисячі дітей 1-4 класів. І кошти на це вже закладені – це 240 млн грн”, – зазначила Старостенко.

https://ukr.segodnya.ua/kiev/kother/v-kieve-deti-roditeley-s-kartoy-kievlyanina-budut-besplatno-poseshchat-detsady-1214654.html