Лекція з психологом “Примирення душі й тіла”

У прямому етері 18 листопада психолог й арт-терапевт Тетяна Дмитренко поговорила з глядачами про гармонію між душею і тілом. Вислів «у здоровому тілі – здоровий дух» далеко не нове. Однак чи всі ми правильно розуміємо і знаємо, що воно означає?

Чи мучили вас коли-небудь неспокійні або тривожні думки? Ми впевнені, подібне не раз траплялося з кожною людиною. І найчастіше в таких ситуаціях людині хочеться мати здатність контролювати свій розум, настрій і реакції на події навколо події. Цю здатність можна знайти, якщо прийти до внутрішньої гармонії.

З найдавніших часів і до сьогодення чимало мислителів намагалися проникнути у таємницю людської сутності, зрозуміти єдність в ній душевного й тілесного, душі і тіла. Розв’язати цю проблему в період Нового часу прагнули більшість філософів.

Нині цю тематику активно вивчають психологи, тренери здорового способу життя, коучі. Тетяна Дмитренко вважає, що людина – це маленький всесвіт, диво природи, де всі процеси пов’язані і впливають один на одного. Все, що відбувається в організмі, знаходиться в постійній взаємодії, працюючи циклічно. Для рівноваги систем, всі її елементи повинні бути в гармонії і брати участь в загальному потоці енергообміну.

Психолог радить спробувати започаткувати медитативні практики чи певні ритуали після пробудження. Чимало досліджень останнього часу підтверджують, що медитативні практики суттєво впливають на психічний і фізичний стан організму. «Люди, які займаються медитацією, мають кращі показники уваги, пам’яті, швидкості мовлення і виконавчих функцій», – каже Доктор Флоріан Курт, дослідник фізіології мозку з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Душа, емоції, розум і тіло – це частини одного нерозривного цілого. Якщо розум не функціонує належним чином, то страждання піддається тіло і навпаки. Більшість хвороб чи недуг безпосередньо впливають на фізичне здоров’я людини. Саме з цієї причини таким важливим є всебічний розвиток.

Ви можете переглянути запис онлайн-консультації від психолога й зрозуміти, як стежити за станом здоров’я, вдосконалювати свої особистісні якості і допускати виключно позитивні думки для програмування реальності.