3 березня — Всесвітній день дикої природи

Щорічно, 3 березня, відзначають Всесвітній день дикої природи. Передумовою цьому Дню є підписання Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення. Серед 173 країн-учасників даної Конвенції є і Україна.

Цей День покликаний нагадати нам про необхідність активізації боротьби зі злочинами проти дикої природи, привернути увагу до проблеми браконьєрства, що має далекосяжні екологічні, економічні та соціальні наслідки, сприяти приверненню уваги до цінності дикої природи та її різноманітного (екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного) значення для забезпечення сталого розвитку та добробуту людини.

Темою цьогорічного Дня дикої природи є «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети».

Метою цього Дня є підвищення обізнаності про величезну цінність лісів та видів дикої природи, їх невід’ємний зв’язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад.

Цікаво знати, що кажани є єдиними ссавцями, які можуть літати. Вони завжди повертають наліво коли вилітають з печери. Мурахоїди їдять більше 35000 мурах в день. Бджоли мають крихітні волоски на очах, щоб і ними збирати пилок. Метелики розрізняють смак своїми ногами. Дорослий панда може витратити до 12 годин на день для прийому їжі. Щоб задовольняти свої дієтичні потреби, вони повинні їсти принаймні до 12,7 кг. бамбука. Всі білі ведмеді лівші, або, вірніше, ліволапі. Дитинчата жирафів можуть стояти вже протягом півгодини після народження. Щури сміються, коли їх лоскочуть і під час ігор. Дельфіни, коли сплять, роблять це однією половиною мозку і з одним закритим оком. Алігатори вже існували приблизно 150 мільйонів років тому. Названа завдяки своїми дивовижним здібностям амазонська ящірка “Ісус Христос”, може бігати по воді.

Свідомо й дбайливо ставтесь до багатств дикої природи, бережіть її і примножуйте заради майбутніх поколінь!

Інтернет-ресурси:

Задати питання

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *