Арт-терапевтична практика у прямому етері

Незвичайний онлайн-захід відбувся 13 липня. Психолог Тетяна Дмитренко провела арт-практику наживо з модератором Іриною Костюк. Темою психологічної консультації обрали “бажане оточення”. Протягом етеру модераторка за допомогою кольорових олівців зображувала на папері себе та своє бажане оточення. А психологиня коментувала кожен намальований елемент та ставила питання Ірині та глядачам. Варто зауважити, що арт-терапевтичні консультації є конфіденційними, але Ірина Костюк погодилася публічно взяти участь у практиці, аби продемонструвати глядачам їхню користь та актуальність.

Якщо ви хочете поліпшити життя і досягти успіху, то вам потрібно оточити себе людьми, чиї стандарти й вимоги до життя або рівноцінні вашим, або навіть вищі. Американський філантроп і лайф-коуч Тоні Роббінс сказав: «Ваше життя — це відображення ваших стандартів або те, що ви готові терпіти. Більшість людей готові терпіти нездорові стосунки, погані фінансові умови та роботу, які ненавидять. Якщо ж не готові, то цього всього в їхньому житті не буде». Але якщо ваше оточення радикально суперечить цілям, яких ви намагаєтеся досягти, то ваше життя перетвориться на безперервну боротьбу. Значно краще та простіше — цілеспрямовано змінити своє оточення.

Психолог Тетяна Дмитренко розповіла, що відпочинок на дивані з мріями про друзів-футболістів чи плавців не змінить ситуацію. Якщо людина дійсно хоче змінити своє оточення, їй потрібно щось для цього зробити в той же день, коли вона це усвідомила. Або принаймні того ж тижня. Існує безліч способів віднайти нове хобі, освоїти іншу професію, щоб потрапити у потрібне середовище. Річ лише у бажанні і ресурсах.

Модераторка Ірина Костюк продемонструвала в прямому етері свій малюнок, поділилася з психологинею своїми відчуттями щодо кожного елементу. Таким чином, відвідувачі онлайн-заходу чітко побачили, як працює арт-терапевтична практика.

Бібліотекарі традиційно підготували список корисних книг за темою. Ви їх можете знайти на сторінці бібліотеки у Фейсбуці.  

Долучайтеся до перегляду відеозапису прямої трансляції