Бібліотека на Київському книжковому арт-фестивалі

Нова подія в культурному житті країни відбулася 28-30 серпня 2021 р.  – Перший Київський міжнародний книжковий арт-фестиваль KYIV BOOK ART FEST. Він був ініційований українськими видавцями та пройшов під патронатом Держкомтелерадіо України. Підтримку Фестивалю надали Український інститут книги, Спілка письменників України та майже всі культурні осередки дипломатичних представництв держав в Україні.

Публічна бібліотека ім. Лесі Українки теж активно долучилася до Фестивалю. До 80-ліття від дня народження Богдана Ступки була презентована книжково-ілюстративна експозиція «Богдан Ступка: безсмертний дотик до душі», яку підготував відділ літератури з питань мистецтв.

Раритетні видання бібліотеки (кінця ХІХ – початку ХХ ст.) привертали увагу шанувальників творчості Лесі Українки, В. Шекспіра, Т. Шевченка.

Бібліотека представила на виставці і свої бібліографічні посібники: «Книжкова колекція Сержа Лифаря», «Від витоків і до сьогодення», «Музеї та музейні експозиції публічних бібліотек Києва», «Український художній авангард», «Ні! Я жива, я буду вічно жити» (до 150-річчя Лесі Українки) та ін.

Бібліотекарі презентували новостворений сайт та навчали всіх охочих користуватися електронним каталогом бібліотеки, який вміщує понад 600 тисяч записів видань усіх публічних бібліотек для дорослих м. Києва.

Бібліотеки Подільського та Голосіївського районів теж долучилися до Книжкового арт-фестивалю, представляючи оригінальні лепбуки, а також провели майстер-класи з оригамі та вишивки.

Програма Фестивалю була дуже насиченою: авторські читання, презентації видань,  церемонії конкурсу «Коронація слова», концертна програма, арт-проєкти, дитячий креативний майданчик тощо.

Триденний Київський міжнародний книжковий арт-фестиваль завершився. Але бібліотекарі не кажуть «Прощавай!», а кажуть «До побачення наступного року!»