День Національної гвардії України

26 березня Україна святкує День Національної гвардії.

Сучасна Національна гвардія України − підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохоронні функції, була створена 12 березня 2014 року Законом України “Про Національну гвардію України”. До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

Основними завданнями Нацгвардії є захист життя, прав, свобод та інтересів громадян від злочинних та інших протиправних посягань, захист конституційного ладу і територіальної цілісності країни. Особовий склад Нацгвардії України комплектується службовцями за загальнообов’язковим військовим призовом і контрактниками.

До 2000 року свято  відзначалося щорічно 4 листопада у день прийняття Верховною Радою України 1991 року Закону України «Про Національну гвардію України». Після перейменування Внутрішніх військ МВС України у Національну гвардію 2015 року відзначається 26 березня.

В цей День вітаємо гвардійців і їх родини! Бажаємо їм гідно служити народові України, бути вірними присязі, високого професіоналізму, здоров’я та стійкості!

Інтернет-ресурси: