Доброволець-поклик серця

Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла Постанову № 1822 «Про встановлення Дня українського добровольця», який в Україні відзначають 14 березня.

День українського добровольця – це свято справжніх патріотів, які свідомо, за покликом серця у важкий для нашої країни час, стали на захист її суверенітету і територіальної цілісності.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України для захисту нашої держави та її суверенітету.

Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідну землю від загарбників, доводячи своєю самовідданою службою і героїчними вчинками, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

Пропонуємо вашій увазі добірку літератури, яка має мету, популяризувати подвиг добровольців – захисників України, підвищувати увагу суспільства до учасників добровольчих формувань та підтримувати ініціативи громадськості у цьому напряму, сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу громадян України, піднесення престижу військової служби в країні. Література розрахована на широке коло користувачів

До цієї дати відділом електронних ресурсів та довідково-бібліографічного обслуговування  підготовлено тематичну добірку літератури «Доброволець – поклик серця» .

Знайти додаткову літературу про добровольців можна в нашому електронному каталозі.