Документальний фільм “Життя після 16:30”

Разом із продюсерами Сергієм Дзюбою, Артемієм Кірсановим та Валерією Борщевською ми 23 березня провели кінопоказ документального фільму “Життя після 16:30” 

Стрічку знято за мотивами книги Народного Героя України, кіборга ДАПу Олександра Терещенка. Автор – доброволець, десантник 79 десантної бригади. При обороні Донецького аеропорту 15 жовтня 2014 року потрапив під обстріл російських терористів, повністю втратив праве око. В споруду «Очі», де знаходився Терещенко з іншими чотирма вояками, потрапила граната, яку Олександр схопив руками та намагався викинути. Граната розірвалася в руках при викиданні, Терещенко повністю втратив праву руку та кисть лівої. Після цих подій Олександр пройшов реабілітацію та протезування.

Сценаристи передали у фонд бібліотеки книгу Терещенка. Це документальна повість про перемогу людини над обставинами й над собою. У книзі автор описує період повернення до повноцінного життя після лікування та реабілітації. Олександр Терещенко акцентує не на війні, а саме на внутрішніх проблемах людини, яка звідти повернулася. Повість, написана зі щирим гумором та витонченою самоіронією. Сила духу та оптимізм кіборга вражає, адже під час поранення він отримав травми, несумісні з життям. Вижив попри усе.

Саме книга “Життя після 16:30” може стати в пригоді тим, хто повернувся з фронту, сім’ям, які шукають опору на вістрі трагічних подій.

Незабаром шукайте цю книгу на полицях абонемента.