“Дороги світла” Олександра Козинця

За цим покликанням на електронний каталог бібліотеки – перелік назв книжок, автором яких є Олександр Козинець. Кожна книжка – то довершеність дизайну, поліграфії і змісту. Нам дуже важливо, аби такої літератури було побільше на наших полицях, але, на жаль, відсутність фінансування не дає нам можливості вибору.

Сьогодні автор зробив бібліотекам Києва щедрий презент, подарувавши понад 100 книжок, виданих власним коштом. Частина відправиться вслід за українцями у європейські міста, а решта – на полиці київських бібліотек.

Ми щиро дякуємо Олександру і бажаємо натхнення та успіхів. Нехай добро, дароване бібліотеці і киянам, повертається йому сторицею!

Олександр Козинець — сучасний український письменник, науковець, педагог, логопед.

Кандидат педагогічних наук, доцент Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Написав понад 50 наукових статей із корекційної педагогіки та спеціальної психології, захистив кандидатську дисертацію з історії корекційної педагогіки.

У творчому доробку Олександра Козинця — вірші, проза, мелодії й тексти пісень. У жовтні 2020 року презентував дебютний роман «Картка Марії» (вид-во «Піраміда», Львів), у 2021 році – поетичний календар “Дороги світла”. До цього опублікував п’ять поетичних збірок: тетралогію віршів «Сезони днів» (м. Кам’янець-Подільський, 2019) та збірку поезій у перекладі болгарською мовою «Небесні мелодії» (м. Софія 2020). Вірші перекладено білоруською, болгарською, англійською та німецькою мовами.

Дипломант Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінаціях «Пісенна лірика» та літературного конкурсу ім. Г. Тютюнника. Має відзнаку «Молода КороНація» за казку «Меделін» та спецвідзнаку журналу «Однокласник» у рамках фентезі-фестивалю «Аль Мор». У 2020 р. поетична тетралогія автора «Сезони днів» була відзначена щорічною літературно-мистецькою премією ім. В. Малика та літературною премією ім. А. Криловця.