Кіноклуб. “Зламані гілки”

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту ми вшанували проведенням спільного з організатором кіноклубу #YAR_CINEMA_CLUB Ярославом Карпцем. Журналіст провів показ документального фільму “Зламані гілки”.

Анімаційний документальний фільм розповідає історію Міхаль Рехтер. Дівчині було лише 14 років, коли вона покинула свою домівку в Польщі і сама поїхала до Ізраїлю напередодні Другої світової війни. Родина повинна була приєднатися до неї наступного року, але з початком війни усе змінилося. Спогади Міхаль оживають у барвистій анімації, що змальовує її самотню подорож із дитинства у доросле життя.

Режисер: Аяла Шарот
Країна: Ізраїль
Рiк виробництва: 2014
Тривалість: 25 хв.

Кінопоказ відбувся в залі громадських ініціатив Публічної бібліотеки імені Лесі Українки. Найперше ми вшанували жертв Голокосту хвилиною мовчанняЯрослав Карпець розповів про саме поняття Голокосту і наголосив на тому, що Гітлер і його нацистиська система вигубили й поламали мільйони життів у XX-ому столітті.

Кожен із глядачів поділився своїми міркуваннями про Голокост, які права євреїв та інших національних меншин були порушені в результаті цієї страшної катастрофи минулого століття.

Багато хто з присутніх наголошували, що після 24 лютого ми переживаємо подібне, те, що люди переживали в минулому. Себто історія повторюється, так і не навчивши людство запобігати війнам і кровопролиттю. І це дуже сумно…

Шана й пам’ять усім загиблим у цій м’ясорубці двадцятого століття. Слава нашим захисникам, які боронять нас від російського нападу.