Коло Гелікона: засідання клубу “КЛІК”

25 вересня, у переддні Всеукраїнського дня бібліотек у межах клубу «КЛІК» відбулася презентація поетично-есеїстичної збірки «Квиток на Гелікон». У цій книзі представлена літературна творчість бібліотекарів та дотичних до читалень авторів.

Сучасна бібліотека має сприйматися як Гелікон – місце творчого натхнення. Адже тут не лише народжуються ідеї та пишуться проєкти. У бібліотеці кожен може розкрити свої таланти, розвинути креативність, публічно презентувати результати своєї творчості. Збірка видана видавництвом «Самміт-книга» за підтримки Департаменту суспільних комунікацій.

На поетичну зустріч було запрошено авторів збірки, але, на жаль, не усі автори змогли прийти, дехто доєднався онлайн. Було приємно побачити знайомі обличчя, почути такі дорогі голоси колег-бібліотекарів, які зараз захищають Україну – Дмитро Луняка або перебувають в інших країнах – Тетяна Яровицина. Вони поділилися своїми відчуттями та переживаннями, зачитали свої нові поезії, написані вже під час війни.

Серед поетів, які прийшли на творчу зустріч до бібліотеки були: переможниці першого конкурсу «Поетична зима Миколи Сома», надзвичайно талановиті поетеси – Людмила Сотник і Людмила Живолуп; поетеса, журналістка, музикантка та упорядник збірки Богдана Гайворонська; письменниця та виконавиця пісень Валентина Захабура, письменниця Ірина Плюсніна, а також наш колега – поет, історик, мистецтвознавець Анатолій Горовий.

Було тепло і щемко від прочитаних поезій. Усі присутні висловили побажання найшвидшої перемоги Україні, щоб ми змогли усі разом збиратися, читати вірші, співати пісні,  щоб народжувалися нові поезії – веселі та вільні!