Київські історії про українського Сократа

Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії Публічної бібліотеки імені Лесі Українки з 3 грудня 2022 року експонує віртуальну виставку «Київські історії», присвячену 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди – українського філософа XVIII століття, просвітителя-гуманіста, мандрівника, поета, педагога.

Відвідувачам буде цікаво познайомитися з маловідомими  фактами життя «українського Сократа», з пам’ятними місцями в Києві, де бував мандрівний філософ.

У відео-виставці розкривається багатогранність «великої правди» особистості видатного філософа-українця, людини з своєрідними поглядами на буття кінця XVIII століття.

Григорій Сковорода за своєю сутністю був невловимим для усього земного світу. Його не могли спокусити ані великі гроші, ані престижні знайомства. Але він переконливо продовжував належати самому собі й усім, бо, перебуваючи серед людей, не давав права нікому претендувати на себе.

Дослідники життя і вчення Григорія Сковороди сходяться на тому, що Варсаві, «сину свободи», як він себе називав, якимось чином вдається залишатися близьким і сучасним для нових поколінь, попри те, що вже змінилися кілька епох. У кожній новій генерації знаходяться люди, які мають Сковороду «за свого», люблять його як друга і шанують як учителя.

Щиро запрошуємо всіх охочих до перегляду.

Віртуальну  виставку можна переглянути на сайті Публічної бібліотеки імені Лесі Українки в розділі «Тематичні виставки».