Міжнародний день обіймів

21 січня в Україні та інших країнах світу відзначають Міжнародний день обіймів. Свято було засновано у 1986 році. Воно з’явилося в США під назвою National Hugging Day (Національний день обіймів). Але цю традицію також ввели у себе й інші країни.

Є кілька теорій, як з’явилося це свято. Перша говорить, що його придумали студенти, щоб вільно обійматися. Друга теорія свято придумав пастор із США Кевін Заборні, який хотів, щоб американське суспільство не було надто стриманим у публічному прояві емоцій і почуттів. Заборні вкладав християнський зміст в обійми (усі люди брати і сестри), не акцентуючи увагу на якомусь інтимному підтексті цієї дії.

Люди як правило не замислюються над кількістю та якістю обіймів у своєму житті, але це зовсім неправильно. Вчені стверджують, що кожному з нас необхідно відчувати близько чотирьох обіймів на день, щоб залишатися у гарному настрої та почуватися у безпеці. Доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

На сьогодні свято набрало великої популярності. Людям подобається обіймати один одного і дарувати тепло. Часто в цей день влаштовують флешмоби: на вулицю виходять з плакатами «Безкоштовні обійми» (Free Hugs) або «Обійми мене». В Міжнародний день обіймів учасники цього проєкту першими підходять до незнайомих людей на вулиці та обіймають їх.

Завжди пам’ятайте, що:

Обіймаючи батьків – ми стаємо спокійними.
Обіймаючи коханих – ми стаємо щасливими.
Обіймаючи дітей – ми стаємо добрими.
Обіймаючи друзів – ми стаємо щирими.

Інтернет- ресурси: