Міжнародний день танцю

29 квітня — день особливий для всіх, хто живе у ритмі танцю. Саме у цей день весь  світ відзначає Міжнародний день танцю (International Dance Day). Свято започатковане у 1982 році за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».

Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі. Танець — невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів, режисерів театру і кіно. Мистецтво танцю — це загальнолюдське явище, що дарує людям радість. Завдяки йому ми маємо можливість доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва. Танець — це рух, а рух це життя!

Головна ідея  свята – об’єднання всіх напрямків танцю, як єдиної форми мистецтва. Танець здатен долати всі політичні, культурні та етнічні межі, об’єднувати людей в ім’я дружби і миру, дозволяючи їм говорити однією мовою – мовою танцю.

В цей день весь танцюючий світ — колективи театрів опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти — відзначають своє професійне свято. Форми ж святкування вельми різноманітні — від традиційних концертів і виступів до танцювальних флешмобів і незвичайних уявлень.

Танцюйте, виражайте себе, показуйте в танці всю свою сутність, живіть в ритм танцю!

 Інтернет-ресурси: