Міжнародний день вдячності рослинам

Щорічно, починаючи десь з 2000-х років, 13 квітня відзначають Міжнародний день вдячності рослинам або Міжнародний день подяки рослинам.
 
Рослини наші великі друзі, адже вони поглинають вуглекислий газ (який ми видихаємо) і виділяють кисень (який ми вдихаємо).
 
  Сьогодні у вас є прекрасна можливість побалувати свої кімнатні рослини або посадити якісь вуличні рослини. Якщо ви ще не садівник, то 13 квітня – прекрасний весняний день, щоб почати таке розслаблююче і корисне заняття, як садівництво (можливо навіть на все життя). 
 
Не варто забувати, що людина споживає в їжу багато наземних рослин, таких як: зернові, кукурудза, пшениця і рис, сільськогосподарські культури – картопля і бобові, овочі, деякі фрукти, горіхи, трави і їстівні квіти, а також напої, які зроблені з рослин – кава, чай, вино, пиво і алкоголь.
 
Тисячі видів рослин вирощуються в естетичних цілях, а також для створення тіні, зміни температури, зменшення вітру, зменшення шуму, запобігання ерозії грунту. Люди створили різноманітні засоби захисту рослин, від усього, крім від людей.
 
Давайте ж не тільки сьогодні як можна більше цінувати рослини в повсякденному житті! Ви можете собі уявити світ без них? Ми – ні!
 
Тому дізнатися більше ви завжди можете за допомогою книг з фондів Публічної бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ або замовивши безоплатну послугу ВНОК ПБ імені Лесі Українки