Микола Сом. Поетичні читання

Читання  поетичних творів Миколи Даниловича Сома відбулися у бібліотеці у день його народження – 5 січня.

Микола Данилович Сом — український поет-шістдесятник, публіцист. Член Спілки письменників України з 1958 року. Лауреат премій імені Володимира Сосюри та Остапа Вишні за літературні твори, премій фонду Тараса Шевченка, імені Дмитра Нитченка за журналістську й громадську діяльність та премії Олекси Гірника. Єдиний із київських поетів за вчительську працю удостоєний звання «Відмінник освіти України», відзначений державною нагородою «Заслужений діяч мистецтв України».

З 2002 до 2013 року Микола Данилович працював в Публічній бібліотеці імені Лесі Українки на посаді завідувача сектора та очолював міський Клуб бібліотекарів з вивчення та популяризації українського літературного процесу.

Микола Сом залишається у вдячній пам’яті дуже багатьох людей, адже він любив і вмів спілкуватися, охоче дарував свої книжки. Часто підписував листи і книги так: “Б’ю чолом! Микола Сом”. Він залишається у своїх поезіях і піснях – неймовірно красивий і неповторно ліричний.

Творчість Миколи Даниловича оцифрована і представлена  в цифровій бібліотеці  “Київ”,  яку розвиває наша бібліотека. Рекомендуємо також електронний ресурс, який ми створили на пошанування поета, а також відеозапис сьогоднішніх поетичних читань .