Новорічно-різдвяний настрій

Цікаві новорічні факти

  1.  Новий Рік ескімоси відзначають тоді, коли випадає перший сніг.
  2. Традиція наряджати ялинку з’явилася ще на початку сімнадцятого століття, а наряджали ялинки яблуками, печивом, шматочками цукру і трояндами з паперу.
  3.  Новий Рік кубинці називають Днем Королів, у цей день наповнюють водою весь посуд у домі і виливають її в новорічну ніч. Згідно з повір’ям, це змиває всі гріхи.
  4.  Австралійський Санта Клаус – у новорічну спеку він з’являється на людях у парадних плавках, а замість оленів у нього водний мотоцикл.
  5.  Незвичайна традиція у греків – голова сім’ї розбиває об стіну будинку плід граната в святкову ніч. Люди в Греції вірять, що зерна граната принесуть удачу.
  6.  Електричною гірляндою з різнокольоровими лампочками ялинка вперше була прикрашена в 1895 році – ялинка біля Білого дому.
  7.  У Стародавньому Вавилоні Новий Рік святкували весною. І що цікаво, цар разом зі свитою на час свят залишав місто, щоб жителі вільно гуляли й веселилися.
  8.  У Гренландії люди роблять один одному незвичайні подарунки – вирізані з льоду ведмеді і моржі. Подарунки довго не тануть, оскільки на вулиці майже завжди дуже холодно.
  9.  У південних країнах інші новорічні персонажі, адже вони не знають, що таке холод, сніг і мороз. Так, головним персонажем у Камбоджі є Дід Спека.
  10.  В’єтнамці напередодні Нового Року випускають у ставок біля будинку коропа, на спині якого, якщо вірити переказам, сидить домовик. У В’єтнамі вірять, що домовик весь рік буде наглядати за родиною, катаючись на спині коропа.
  11.  Перед Новим Роком жителі Тибету печуть пиріжки і потім роздають їх усім перехожим. І чим більше роздано пиріжків, тим щасливішим і багатшим буде людина в наступному році.
  12.  Першу новорічну листівку надрукували англійці, після чого з’явилася традиція обмінюватися листівками. Сталося це в 1843 році в Лондоні.
  13.  Вперше скляну кулю для ялинки зробили в шістнадцятому столітті, в Саксонії.
  14.  Німецький Санта Клаус приносить подарунки на підвіконня, а шведський – до печі.
  15.  Записати всі неприємності на папері і спалити його разом із солом’яним опудалом – новорічна традиція в Еквадорі.
  16.  Французького Санту звуть Пер Ноель, він їздить на віслюку і в черевиках залишає подарунки. При цьому діти дарують натомість солому для віслюка.
  17.  У Румунії прийнято ховати сюрпризи в новорічні пироги, приміром, монетки, які є символом щастя в майбутньому році.
  18.  У новорічну ніч 2014 був встановлений рекорд на Майдані Незалежності в Україні – майже півмільйона українців заспівали національний гімн.
  19.  Данії продають найбільше різдвяних дерев.
  20.  Новий Рік у південній півкулі – дивовижне видовище, адже святкують його в самий розпал літа і замість ялинок прикрашають евкаліпти.

Інтернет-ресурси

Прикрашаємо будинок своїми руками: новорічний інтер’єр у 2022 році;

Різдвяний вінок своїми руками: покрокова інструкція;

15 крутих новорічних ялинок, які можна зробити своїми руками;

Досить голову ламати: оригінальні і небезпечні ідеї, що подарувати на Новий рік 2022;

Подарунки дитині до Нового року (відео);

ТОП-50 найкращих сучасних українських пісень на Новий рік;

Підбірка дитячих пісень до свята Святого Миколая;

Фільми-казки: 11 історій із самим новорічним настроєм;

Кращі іноземні новорічні фільми;

Меню на Новий рік 2022: найкращі святкові рецепти з фото;

12 Страв на Святий Вечір (рецепти);

Куди піти на Новий рік 2021-2022 в Києві;

Сценки на Новий 2022 рік Тигра для дорослих та дітей: сучасні, оригінальні, смішні.