Онлайн-зустріч із львівською письменницею Юлією Чернінькою

Шанувальники сучасної української літератури насолоджувалися онлайн-зустріччю з Юлією Чернінькою, яка свого часу дебютувала у співавторстві з сестрою Оленою. Зараз письменниця присвятила себе сольній письменницькій діяльності. Розпочала пані Юлія з дитячих книжок, зокрема працює над серією «Лицар Смарагдієвого ордену».

У прямому етері молода авторка розповіла, що після народження сина Ярослава відчула неймовірне бажання написати йому історію про добро і зло. Саме так і виник сюжет, що об’єднує книги серії «Лицаря Смарагдієвого ордену».

Головним персонажем книг є, на перший погляд, звичайний десятилітній хлопчик Ярослав. Його чекає нелегкий шлях в інший світ задля величної мети: стати Лицарем та повернути дітям радість, жагу до життя і усмішки. Таку ідею свого часу започаткував геній ірландської літератури Оскар Уайльд: він стверджував, що «… Найкращий спосіб зробити дитину хорошою – це зробити її щасливою». Юлія Чернінька бажає того ж для рідного сина та всіх маленьких читачів.

У 2020 році письменниця презентувала новий роман для дорослих – «Гільдія м’ясників. Червоногород». За авторським визначенням це іронічний саспенс. У центрі сюжету – Мартіс Зоря – всесвітньо відомий артист балету. Після складної травми чоловік приїжджає в Заліщики, щоб відпочити й написати книгу мемуарів. Майже з перону він зустрічає дивних людей. Поведінка мешканців міста ексцентрична й загадкова. Усі вони підпорядковуються дивакуватій організації зі скотобійнями – «Гільдії м’ясників». Для Юлії Черніньки Заліщики – особливе місце, адже тут жила її бабуся, актриса театру. Сама письменниця вважає, що такі місця сповнені містики. У книзі описано багато географічних й архітектурних місцин Заліщиків та Червоногороду.

Пані Юлія полонила глядачів етеру щирістю й оптимізмом. Розповіла, що полюбляє гумор, іронію і навіть у скрутних випадках знаходить смішні нотки. Письменниця планує продовжувати серію «Лицар Смарагдієвого ордену» і щиро вірить у чудеса.

Юлія Чернінька подарувала бібліотеці свої книги, які можна взяти у відділі абонемента.