Онлайн-лекція від психолога та коуча Злати Біневич

«Токсичні зірки: що робити, якщо в колективі завівся доктор Хаус» – саме такою надакутальну лекцію презентувала Злата Біневич – психолог, коуч, керівниця PRO Trainings agency. Прямий етер із спеціалістом модерувала Богдана Гайворонська 26 січня.

Насправді проблема токсичності відома кожному і скрізь. Людина – істота соціальна. Ми щоденно комунікуємо на роботі в колективі, з керівником, підлеглими, на корпоративах та нарадах. Звісна річ, наше спілкування не вичерпується роботою та професійними справами.

Часто в колектив потрапляє амбітна людина з високим рівнем кваліфікації та обізнаності. На роботі вона демонструє підвищену ефективність та результативність – стає помітною «зіркою» серед колег (своєрідним доктором Хаусом). З плином часу стає очевидною неспроможність такого високорангового фахівця вибудувати здорові й сприятливі стосунки з співробітниками. Саме так народжується токсичність.

У прямому етері Злата Біневич чітко й послідовно описала причини й наслідки токсичної поведінки, її перші ознаки та способи спротиву. Спілкування з такими людьми шкодить емоційному клімату в колективі, завдає прикрощів і образ колегам та клопоту керівникам. Незважаючи на різноманітність видів, токсичні співробітники, за словами Злати Біневич, поводять себе майже однаково:

  • поширюють плітки;
  • висміюють когось із персоналу;
  • дискримінують людей згідно расистських та сексистських переконань;
  • порушують елементарну дисципліну;
  • маніпулюють колегами;
  • говорять виключно негативні речі та прогнози.

Психолог слушно зауважала, що токсичність з’являється в працівників від незадоволеності собою, роботою, життям. Тим паче, у таких людей виникає потреба поновлювати ресурс негативної поведінки. У цьому й криється головна мета токсичної «зірки» – спровокувати колег на конфлікт, шкідливі емоції, демотивувати їх.

Працівники з негативними рисами поведінки завжди мають бути в полі зору керівника. Саме він може спробувати спрямувати токсичну діяльність підлеглого у правильне русло: змінити умови праці, заохотити до різних індивідуальних проектів, запропонувати тренінги та психологічні консультації.

Аби дізнатися більше інформації та оволодіти інструментами спротиву токсичним людям, перегляньте психологічну від Злати Біневич онлайн-лекцію  у відеозаписі.