Онлайн-лекція “Вплив весни на психіку”

23 березня відбулася онлайн-лекція в рамках проекту “Бібліотерапія: твоя книга щастя”. Психолог, коуч та керівниця “PRO Trainings Agency” Злата Біневич розкрила аспекти теми “Як зміна сезону впливає на психоемоційний стан людини?”

Кожен з нас відчуває зрушення в організмі, коли настає нова пора року. З початком весни люди стають більш вразливими, відчувають коливання емоцій та проживають мінливі стани настрою. Поява яскравого й зігріваючого сонця на небі додає піднесення та відчуття радості. Зміна сезону стрімко впливає на людський гормональний баланс. Як це працює? Які трансформації відбуваються в нашому тілі зі зміною сезону та як можна підсилити приємні відчуття та врівноважити психоемоційний стан за допомогою простих дій? Відповіді на ці запитання прозвучали в прямому етері зі Златою Біневич.

Навесні завдяки збільшенню світлового дня підвищується рівень “гормону щастя” в організмі, який у науці має назву серотонін. Психолог зазначила, що в перші березневі дні важливо влаштовувати прогулянки, навіть якщо сонце визирає з-за хмар лише на кілька митей. Навіть тоді наш організм поглинає життєво необхідний вітамін D.

Не менш вагомим для комфортного емоційного стану є так званий “гормон сну”, або мелатонін. Хоча добовою нормою сну прийнято вважати 8 годин відпочинку, тут, за словами Злати Біневич, потрібно відчувати свої біоритми індивідуально. Поза тим, краще засинати до півночі, не завантажувати себе терміновими справами ввечері та не виснажувати гаджетами.

Не всі однаково чутливі до зміни сезонів. Хтось з легкістю “входить” у нову пору року, а комусь потрібно долати значний дискомфорт. Останні є настільки метеозалежними, що приводом для стабільного настрою може стати лише тепло в повітрі та яскраве сонце. Чому так відбувається та як собі допомогти? Пропонуємо дізнатися у відеозаписі прямої трансляції.

Задати питання

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *