Онлайн-зустріч з Ганною Гайворонською

Відбулася зустріч у прямому етері з письменницею та громадською діячкою Ганною Гайворонською. Онлайн-місток перекинувся між двома бібліотеками – Публічною бібліотекою імені Лесі Українки (Київ) та Кремінською районною бібліотекою для дітей (Луганська область). Саме на Луганщині, неподалік від лінії розмежування, мешкає зараз письменниця, яка змогла зустрітися з читачами завдяки працівникам сучасної та гостинної бібліотеки, зокрема завідувачці Світлані Реді. Модерувала зустріч Богдана Гайворонська.

Ганна Андріївна все життя прожила в Луганскій області, яку любить всім серцем. Закінчила Кремінське медичне училище в 1970 році, а потім – Київський Державний університет імені Тараса Шевченка (нині КНУ), факультет журналістики. Авторка 12 книжок, дві з яких автобіографічні («Прочанка зі сходу» та «Білі лілеї Донбасу»). Нагороджена медалями Всеукраїнського товариства «Просвіта» – «Будівничий України», медаллю НСПУ « Почесна відзнака» і зовсім нещодавно отримала ще одну нагороду «За особливі заслуги перед Кремінщиною». Член НСПУ з 1989 року.

Її творчості давали високу оцінку Микола  Руденко, Дмитро Павличко, Іван Драч, Петро Засенко. Ось що пише Дмитро Павличко в передмові до книжки «В обіймах Ангела», яку було видано в Луганську в 2012 році: «Ганна Гайворонська, відзначена увагою й похвалою Миколи Руденка поетеса, займає в українській поезії видатне місце, як жінка, що свою творчість не обмежувала і не обмежує чисто  жіночою тематикою. Серед її поезій є немало речей лицарсько-бойового, громадянського змісту. Патріотична лірика Ганни Гайворонської – мужня. Заклична поезія,що своїми найкращими зразками сягає рівня творів Миколи Руденка і Ліни Костенко».

Дивіться зустріч у відеозаписі, щоб ближче познайомитися з творчістю Ганни Гайворонської.