Завантаження події

« Всі події

  • Ця подія пройшла

Онлайн-зустріч з києвознавцем Сергієм Вакулишиним

26.05.2021 15:00 - 16:00

26 травня о 15:00 у межах заходу до Дня Києва «Києвознавчі читання» відбудеться онлайн-зустріч з дослідником історії Києва, києвознавцем Сергієм Вакулишиним. Основною темою зустрічі стане презентація нової книги гостя «Художньо-літературний Київ: краєзнавчий довідник». Модеруватиме подію Надія Грищенко.
Ця книга — своєрідний посібник з літературного краєзнавства (більший ніж енциклопедичний довідник, і менший за альманах), який вміщує прозовий та поетичний спадок 175 літераторів ХХ століття – класиків та призабутих авторів. Особливо цікавим це видання буде для шанувальників красного письменства.
Сергій Вакулишин – киянин, відомий дослідник історії Києва, києвознавець,  голова Святошинського осередку та член президії правління Київської міської організації НСКУ;  методист Святошинського центру позашкільної роботи, завідувач Зразкового музею історії Святошинського району м. Києва,   лауреат краєзнавчої премії імені академіка НАН України, Героя України П. Т. Тронька 2016 року у ‎номінації «За видання краєзнавчої літератури: монографій, нарисів, описів, путівників, довідників, окремих публікацій, циклів статей тощо». Як дослідник історії Києва написав низку книг та безліч статей з історії Києва, київських околиць, Святошинського району.  Серед книг –  «Три роки з історії Києва», «Київ у ХХ сторіччі: енциклопедичний довідник-розвідка», «Топонімія Києва XX ст.», «(Не) мій Київ: збірка статей з концептуального києвознавства», «Репортаж з Києва 1913 року», «Голодова катастрофа в Києві», «Святошинський район столиці : посібник з місцевої історії», «Терени Святошинського адміністративного району Києва до 1973 року: енциклопедичний довідник», «Святошинський район в історичних фотографіях та документах».
Долучайтеся до прямого етеру, буде цікаво.

Деталі

Дата:
26.05.2021
Час:
15:00 - 16:00

Місце проведення

Публічна бібліотека імені Лесі Українки
вул. Олександра Кониського, 83-85
Київ, 04053
+ Карта Google
Phone
+38 (044) 482-13-34
View Місце проведення Website

Організатор

Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ

Pin It on Pinterest