Онлайн-зустріч з телережисером Богданом Брагою

Чи замислювалися ви про те, що ігрові вправи та тренажери можуть відкрити шлях до самопізнання? Що означає пізнати самого себе? У чому істинна суть сковородинівської «сродної праці»? Відповісти на такі питання прагне будь-яка мисляча й творча особистість. А 10 листопада о 15:00 в прямому етері телережисер-інтелектуал Богдан Брага  розтлумачив такі глибинні питання й розповів глядачам про свою творчість, демонструючи кадри з власних фільмів. Участь у прямому етері взяв Анатолій Горовий – письменник, художник, ректор колишнього Києво-Печерського гуманітарного колегіуму, у якому навчався Богдан Брага. Онлайн-зустріч модерувала Ірина Костюк.

Богдан Брага знімає фільми на тему української історії і культури, цікавиться сучасними процесами в Україні, полюбляє туризм. Поміж його фільмів є такі, як “Стріла заздрощів. Агапіт”, “Князь-ченець Микола Святоша”, “Хрест Марка Гробокопателя”, “Що може художник. Валерій Франчук”, “Канівський хорал. Міненко”, “Художник і час. І.В. Задорожний”, “В.І. Забашта” тощо. Також у прямому етері Богдан Брага показав трейлер до нового фільму «To be in Ukraine». Герої цієї кінострічки – іноземці, які з власної волі переїхали в Україну й заснували тут власну справу у різних містечках.

Анатолій Горовий поділився спогадами про співпрацю зі своїм учнем-режисером: за сценаріями письменника знято сім телефільмів. У одному з них – «Стріла заздрощів. Агапіт» – Анатолій Горовий зіграв головну роль. Також Богдан Брага зняв фільм, присвячений творчості свого вчителя-письменника під назвою «Вартові міражів».

Телережисер послідовно описав основі віхи своєї творчості й пояснив концепцію власного творчого методу й світовідчуття. Життєвим і творчим кредом Богдана Браги є вислів Сократа «Пізнай самого себе». І пізнати самого себе Богдан Брага пропонує особливим способом: за допомогою ігрових вправи та психотренажерів. Саме такі заняття покращують увагу людини та її здатність зосереджуватися на роботі тривалий час. За словами Богдана Браги, цей «ігровий» підхід до творчості є чи найефективнішим у самопізнанні всіх граней власного «я». Тому режисер з учасниками етеру продемонстрував кілька ігор і заохотив глядачів взяти у цьому участь.

Богдан Брага поділився рекомендаціями книжок і вправ, які покращать концентрацію уваги і відкриють секрет успіху:

  1. Пахомов. Цзен. “Психотехнически игры в спорте”
  2. Сократ, Платон “Хармид”, “Алківіад 1”, “Протагор”
  3. Сковорода Г.С. “Наркіс”

Запрошуємо до перегляду прямого етеру.