Переможці “Поетичної зими Миколи Сома”

Без вітру не родить жито,
Без вітру вода не шумить.
Без мрії не можна жити,
Не можна нікого любить.
М. Сом

Оголошення переможців конкурсу «Поетична зима Миколи Сома» 2021-2022  відбулося. Через об’єктивні причини цьогорічний Конкурс ми не змогли провести в останній день лютого, як це планувалося.  Але 15 травня, у Міжнародний день родини і напередодні Дня вишиванки,  у читальній залі бібліотеки   проведено  церемонію оголошення переможців та їх нагородження. Зважаючи на обставини, що не усі учасники конкурсу можуть приїхати до бібліотеки, можливість участі усіх бажаючих забезпечена онлайн, на платформі Zoom.

Щорічний конкурс ім. Миколи Сома започатковано 13 жовтня 2020 року. Його місією став пошук нових поетичних форм, смислів, розвиток емоційності та художнього смаку особистості, виявлення поетичних талантів поміж жителів Києва і Київської області.

Конкурс передбачає 2 номінації:

– Краще виконання віршів та пісень на слова Миколи Сома;

– Кращий власний поетичний твір.

За першою номінацією журі отримали 8 заявок, за другою – 30.

За підрахунком оцінок членів журі переможцями у першій номінації стали:

    • Диплом 1 ступеня – Даніїл Шевчук;
    • Диплом 2 ступеня – Ксенія Головіна;
    • Диплом 3 ступеня – члени гуртка «Журналістська майстерність» Гімназії біотехнологій № 177 м. Києва: Катерина Ігнатенко, Гордій Іващенко, Денис Драгунов, Анна Овчар, Олександра Биканова, Олександра Юдіна. Керівниця гуртка – Світлана Бартошко.

Перемогу у другій номінації вибороли:

    • Диплом 1 ступеня – Валерія Матвієнко;
    • Диплом 2 ступеня – Юлія Любшина;
    • Диплом 3 ступеня – Володимир Вербіян.

Лауреати конкурсу «Поетична зима Миколи Сома» отримали почесні нагороди: дипломи і кубки переможців, філіжанку з логотипом конкурсу, книгу.

Церемонію оголошення переможців і вручення призів проводили директорка та заступниця Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки – Ольга Романюк та Ольга Дудок.

Учасники Конкурсу читали і свої вірші, і вірші Миколи Сома. Радіємо, що наша мрія – достойно вшанувати пам’ять поета-шістдесятника Миколу Даниловича Сома – здійснилася. Дякуємо усім учасникам!