Переможці “Поетичної зими Миколи Сома”

02.03.2023 відбулося оголошення переможців конкурсу «Поетична зима Миколи Сома 2022-2023». У читальній залі бібліотеки   проведено  церемонію оголошення переможців та їх нагородження. Зважаючи на теперішні обставини, більшість учасників конкурсу та журі мали можливість приєднатися до заходу онлайн, на платформі Zoom.

Членами журі були письменники, перекладачі, літературні критики, філологи:

Леся Мудрак, Анатолій Горовий, Дмитро Чистяк, Валентина Захабура, Тетяна Шпичук та онука Миколи Даниловича – журналістка Юля Сом. Головою журі вже третій рік поспіль є Марія Морозенко, голова Київської організації НСПУ.

Хоча пані Марія не змогла бути на церемонії нагородження, вона просила зачитати її звернення до учасників конкурсу. Ми з радістю виконали її прохання та ще раз цитуємо: «Війна в Україні в новому часі – важке випробування для всіх нас. Війна одна, а ліній оборони ми маємо декілька. Одна із них – культурно-просвітницька, а відтак і творча. Нація, яка здатна створювати в часи руйнації та посягання на її цілісність – нездолана. Спасибі всім за участь. Ви є частиною цього дужого творчого спротиву, до якого долучився б за життя неодмінно Микола Сом, а відтак нині долучається його живильне Слово. Вашими інтонаціями та голосами. Спасибі організаторам за це розуміння, за провадження конкурсу в лихі часи. Це карбується в історії сучасної України. Важливо усвідомлювати – це конкурс, і будуть іще в житті поразки та перемоги. Нехай усі вони слугують творчому зростанню. Сили вам усім, стійкості, наснаги. І глибока вдячність за любов до рідної мови».

Конкурс передбачає 2 номінації:

– Краще виконання віршів та пісень на слова Миколи Сома;

– Кращий власний поетичний твір.

За першою номінацією журі отримали 6 заявок, за другою – 20.

За підрахунком оцінок членів журі переможцями у першій номінації стали:

Диплом 1 ступеня – члени гуртка «Журналістська майстерність» Гімназії біотехнологій № 177 м. Києва, керівник гуртка – Світлана Бартошко;

Диплом 2 ступеня – тріо вчителів Требухівського ліцею у складі Світлани Харченко, Олени Дерюги, Оксани Корнійко;

Диплом 3 ступеня – Кольцова Надія.

Перемогу у другій номінації вибороли:

Диплом 1 ступеня – Живолуп Людмила;

Диплом 2 ступеня – Стася Іверська (Анастасія Кабашня);

Диплом 3 ступеня – Турчин Валентина.

Керівник гуртка «Журналістська майстерність» Гімназії біотехнологій №177 м. Києва  Світлана Бартошко нагороджена дипломом «За вивчення і популяризацію творчості Миколи Сома».

Лауреати конкурсу «Поетична зима Миколи Сома» отримали почесні нагороди: дипломи і кубки переможців, філіжанку з логотипом конкурсу.

Церемонію оголошення переможців і вручення призів проводили директорка та заступниця Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки – Ольга Романюк та Ольга Дудок.

Дякуємо усім учасникам! До зустрічі на «Поетичній зимі Миколи Сома 2023-2024»!