Поступ волі

Сьогодні Україна святкує День Гідності та Свободи. Дев’ять років тому, 21 листопада 2013 року, розпочалася акція студентів та громадських активістів, яка стала початком Євромайдану, або Революції гідності. Епохальні події листопада 2013 – лютого 2014 років, які поставили нашу державу в епіцентр світової політики, відображені в наукових працях істориків і художніх творах митців, зафіксовані на численних фото та в документальних спогадах учасників протестних акцій.

Видання, представлені на книжковій виставці “Україна. Поступ волі”, що експонується в читальній залі бібліотеки, допомагають зрозуміти передумови й осягнути глибину та значення Революції гідності для розвитку України, всі її геополітичні наслідки.

Сьогодні українці захищають і виборюють те, що не вдалося довершити в минулому Богдану Хмельницькому, Івану Мазепі, Павлу Скоропадському, Симону Петлюрі, провідникам українського національно-визвольного руху в період Другої світової війни.

Книги про боротьбу українців за свободу у різні історичні часи також є на нашій виставці, мета якої – донести до читачів історичну правду та вшанувати тих, хто поліг за волю України колись, і тих, хто віддав життя тепер.

Знання історичної правди, пам’ять про наших героїв, віра у перемогу добра й демократичних цінностей – наша найсильніша зброя.

Книжкова виставка «Україна. Поступ волі» триватиме до 30 листопада.