Презентація книг Павла Амітова

У залі громадських ініціатив Публічної бібліотеки імені Лесі Українки 23 червня відбулася презентація книг Павла Амітова – шістдесятника, публіциста, громадського діяча. Автор народився та жив у місті Єнакієво Донецької області, але був змушений покинути рідну землю у зв’язку з бойовими діями.
Тепер він змальовує у своїх книгах інтелектуальний, культурний та патріотичний Донбас, прагнучи зблизити менталітет мешканців двох берегів України та об’єднати земляків у єдину націю.
Учасники заходу дізналися про історію написання двох книг автора: “Мозаїка минулих днів” та “Правий берег – лівий берег”.
“Мозаїка минулих днів” – перша книга Павла Амітова, написана в мемуарному жанрі. Всі попередні твори цього автора носили історико-публіцистичний характер. На її сторінках – правдива та відверта розповідь про час і про себе. Про той складний час, який випав на долю його покоління.
“Правий берег – лівий берег” є своєрідним продовженням книг “Подолання брехні” і “Підлої війни”. Коментуючи події, що відбуваються зараз, автор звертається до нещодавньої та древньої історії України та Росії. Мета подібних історичних екскурсів – спроба пояснити причини сьогоднішньої агресивної політики путінської імперії. Чимало місця у книзі приділяється проблемі створення української політичної нації – зближення позицій і менталітету Лівобережної та Правобережної України.

Захід пройшов цікаво, адже автор розповідав про події, що хвилюють кожного свідомого громадянина України.