Презентація книги Аркадія Третьякова

У залі медіа 26 листопада відбулася презентація книги Аркадія Третьякова “Будівництво Міського театру в Києві”.

Книга присвячена динамічній історії спорудження Міського театру (нині Національний театр опери та балету України ім.Т.Г. Шевченка). На основі архівних документів, літературних джерел та періодичних видань 1889-1914 років автору вдалося скласти своєрідну хронологію етапів будівництва театру. Текст ілюструють майже 100 історичних світлин, окремі з них публікуються вперше.

Аркадій Павлович завжди цікавився історією рідного міста, колекціонував рідкісні фотографії з пейзажами Києва. Він є автором книжок «Бессарабская площадь», «Привіт з Хрещатика», «Мала Васильківська. Шота Руставелі», книжок енциклопедичного характеру — «Купцы города Киева», «Киевские купцы», у яких використано багато унікальних світлин з його особистої колекції.
Автор поділився з аудиторією ідеєю створення книги: після вимушеного переселення з Києва в Черкаську область пан Аркадій замислився, чим зайнятися корисним й продуктивним в селі. Він взяв з собою деякі архівні записки, виписки з газети “Киевлянин” – і таким чином виникала документальна основа книги.

Аркадій Третьяков зазначив, що зараз працює над новою книгою. Ми щиро зичимо йому натхнення та успіхів й чекаємо в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки з новою презентацією!