Книга Наталії Грущинської “Покинуті нотатки”

 Літературний дебют Наталії Грущинської – «Покинуті нотатки». Презентація книги оповідань відбулася 28 липня в залі медіаресурсів Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки.

У  2000 році Наталія закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин, спеціальність «Міжнародні економічні відносини». У 2013 році захистила докторську дисертацію зі спеціальності «Світове господарство і міжнародні економічні відносини». У 2021 році Наталії Грущинській присвоєно звання професора. Працює Заступником директора Навчально-наукового інституту неперервної освіти Національного авіаційного університету .

Автор понад 230 наукових публікацій. Автор колонки в економічному аналітичному журналі.

Художниця-любитель, учасник багатьох виставок в Україні і за кордоном.

У «Покинутих нотатках» зібрана колекція записок, на кшталт тих, що пишемо кожен день: ділові, інформаційні, любовні. Черкаємо, фіксуємо, нищимо, надсилаємо повідомлення. Ненаважуємось сказати, сумніваємось, звертаючись до письма. Життя таких записочок зазвичай недовге, та часто саме в них і виявляється момент істини та головна думка.

Головні герої не ідеальні, заблукала Бардакова, вітряна Канарейкіна, гульвіса Мілан, безіменні особистості, в яких час від часу можна впізнати себе чи знайомих. Проте, за словами Наталії Грущинської твори не слід сприймати буквально, все відносно та частково надумано.  Оповідки супроводжуються замальовками та картинами автора.

Книга є другим виданням, розширеним і доповненим, українською мовою.

Під час заходу авторка вибірково зачитувала оповідання із книги, коментувала деякі з них, ділилася емоціями щодо процесу творчості.