Презентація книги “Невідомі периферії Києва. Новий Печерськ”

У межах традиційного заходу «Києвознавчі читання» 3 серпня відбулася презентація нової книжки Семена Широчина та Олександра Михайлика «Невідомі периферії Києва. Новий Печерськ». Модерувала подію завідувачка відділу краєзнавчої літератури  та бібліографії Надія Грищенко.

У прямому етері Надія Грищенко розповіла про авторів цього видання як києвознавців-дослідників історії міста Києва, представників молодшого покоління «Києвознавчого сузір’я». Модераторка познайомила користувачів із біографічними даними гостей та з їхніми досягненнями в дослідженні історії міста Києва: публікаціями, виданнями, виступами на радіо та телебаченні.

У ході презентації нового видання Семен Широчин та Олександр Михайлик демонстрували слайди, які були суголосні з частинами книги, а тому, по суті, провели презентацію-прогулянку Печерським районом Києва. Із зацікавленістю глядачі в онлайн-форматі прогулялися районом: пройшлись старовинними історичними місцевостями, побували на площі Лесі Українки та на проспектах, вулицях, познайомилися з історією створення ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України, деяких забудов Печерська радянської доби.

На завершення прямого етеру гості відповіли на безліч запитань стосовно їх спільної діяльності та написання книжок з історії  районів Києва.

Запрошуємо долучитися до онлайн-перегляду презентації.

Приємних вам вражень!