Презентація книги від Анатолія Ханжиського

26 травня у бібліотекарів і відвідувачів сталося справжнє свято – жива зустріч та тепла розмова з автором книги “Київські інтелектуальні ігри” Анатолієм Хажинським та її видавцем Іваном Степуріним. Захід відбувся в залі медіаресурсів перед публікою з урахуванням чинних карантинних обмежень.

Анатолій Хажинський – нове ім’я в сучасній українській літературі. Прикметно, що автор літературним дебютом зайняв вільну нішу в просторі текстів про Київ. На презентації письменник зізнався, що серед усіх наук найбільше захоплюється історією, вивчає та вишукує унікальну інформацію про Київ. Дружина Анатолія Анна сприяла появі книги, власне ця історія їй і присвячена. Чому книга про Київ не схожа на решту? Як розповів директор видавництва “САММІТ-КНИГА” Іван Степурін, існує чимало путівників, екскурсійних, енциклопедичних, історичних видань про столицю. Книга ж Анатолія Ханжинського містить небезпечний інтелектуальний квест, дії якого відбуваються біля визначних пам’яток міста, зокрема Золотих Воріт. Персонажі сюжетної лінії – два студенти, банкір, учений-історик і працівник спецслужби Сергій Чемерис – опиняються в епіцентрі таємних і древніх місцин Києва. Майор спецслужби отримує від колишньої дружини есемеску з проханням зустрітися біля Золотих воріт, і не здогадується, що у найближчі два тижні він братиме участь у загадковому квесті, де нагородою переможцю буде мільйон доларів США. Усе в цій історії видавалось дивним і незрозумілим: таємничий організатор квесту, його незбагненна поінформованість, кінцева мета гри. Але якоїсь миті грає перестає бути грою і перетворюється в розслідування кримінального злочину. Справжня детективна й містична історія на вулицях Києва.

Автор книги поділився, що вже працює над продовженням та поділився з аудиторією місцем, де відбуватимуться всі події. Після пригод у столиці герої вирушать до славетного міста Лева.

На заході були присутні колеги Івана Степуріна, друзі Анатолія Ханжиського, директор бібліотеки Ольга Романюк, поет Анатолій Горовий, завідувачка відділу краєзнавчої літератури Надія Грищенко. Кожен з них брав слово та ділився своїми міркуваннями і словами подяки. Автор подарував бібліотеці кілька примірників, тож незабаром читачі зможуть насолодитися сюжетом-квестом на сторінках книги “Київські інтелектуальні ігри”.