Презентація роману «Винуваті люди»

«Переплетіння доль, драматичні події української історії початку ХХ століття, пристрасть, яка кидає в безодню, глибокі почуття, фатальні підступи долі, несподівані повороти сюжету та справжнє кохання завдовжки з людське життя. Ця історія написана так майстерно, яскраво й динамічно, що не лише довго не відпускає від себе, а й торкається серця й душі кожного читача» – такими словами відгукнулася письменниця Наталія Гурницька про нову книгу Тетяни Белімової «Винуваті люди». Бібліотекарі, як і віддані читачі, також «полюють» за найцікавішими книжковими новинками. Тому 8 вересня о 16:00 Публічна бібліотека ім. Лесі Українки організувала презентацію книги Тетяни Белімової «Винуваті люди».

Тетяна Белімова – українська письменниця, літературознавець та викладачка з Києва. Авторка численних наукових праць, статей, рецензій, посібника «Проза українського модернізму 20-х рр. XX ст.» (2009). Лауреатка конкурсу «Коронація слова» (2013, 2014). Художню прозу пише з 2008 року. Нині Тетяна Белімова працює в Інституті літератури НАН України, а також викладає спецкурси в Інституті філології КНУ ім. Т. Шевченка.
Роман письменниці «Київ.ua» посів III місце у конкурсі «Коронація слова-2013».
Роман «Вільний світ» отримав I місце у конкурсі «Коронація слова-2014».
У 2015 році друком вийшла книга «Трояндовий джем» – збірка оповідань та новел, опублікована видавництвом «Брайт Стар Паблішинг».

У 2021 році світ побачив роман про драматичні історичні події української історії початку XX століття – «Винуваті люди». Події роману відбуваються в містечку Ставище. Хтось міг би позаздрити Марусі, яка стала дружиною поміщика Ясенського. Житиме тепер у розкоші! Хай і з нелюбом. Час мине, і не згадає про того свого Василя. Однак життя повернеться інакше…

Тетяна Белімова розповіла глядачам про процес створення книжки: як кілька разів змінювала фінал, як спілкувалася з видавництвом з приводу обкладинки, якими уявляла головних героїв, як ставиться до описуваних подій.

Письменниця подарувала роман «Винуваті люди» читачам Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки. Тож запрошуємо до прочитання!