Збірка “Гравітація слова” Юлії Бережко-Камінської

Публічна бібліотека ім. Лесі Українки запросила на презентацію нової книжки поезій «Гравітація слова» українську письменницю, секретаря НСПУ Юлюї Бережко-Камінську. Прямий етер відбувся 5 травня, модерувала Ірина Костюк.

«Восьму книжку поезій «Гравітація слова» – я готувала упродовж останніх двох років і дивом встигла запустити у друк за два дні до початку повномасштабної війни в Україні. Думка про те, що макет уже у друкарні, давала сили, коли ми з родиною цілодобово перебували в укритті під час активних бойових дій у Бучі. А ще це особисто для мене було дуже символічно, що навіть у такий час, коли війна знищує все живе, несе розруху і смерть, десь народжується книжка, сповнена життям, любов’ю, ніжністю і радістю. Поезія, представлена в ній, просякнута рідною нам українською символікою, національним колоритом, який тонко підкреслюють численні малюнки талановитої української художниці Олени Завітайло. Редактором книжки стала дорога мені поетеса Наталка Фурса», – розповіла авторка.

За словами Юлії Бережко-Камінської, поезія, яку вона творить, для неї особисто є тим світом, у  якому вона хоче жити, або тим болем, який конче потрібно із себе вийняти. І саме поетичне слово, на її думку, якраз і дозволяє це зробити.

Запрошуємо до перегляду запису онлайн-трансляції.