Психологічна онлайн-лекція “Правильне планування”

Правильне планування є ефективною формулою цікавого життя за своїми правилами. Погоджуєтеся? Якщо ні, ми вас переконаємо.

9 лютого відбулася онлайн-лекція в рамках проекту «Бібліотерапія: твоя книга щастя» від психолога й арт-терапевта Тетяни Дмитренко. За минулий рік світ і правила виживання в ньому змінилися кардинально і безповоротно: ми освоїли режим онлайн-роботи та спілкування, відчули переваги та недоліки сервісів відеозв’язку, все більше почали «зависати» у Фейсбуці чи Ютубі… Поряд з усіма очевидними досягненнями інформаційних технологій ми й не помітили, як стали «заручниками» дедлайнів, мультизадачності та термінових справ. Сучасна людина, неначе жонглер в цирку, намагається контролювати усі сфери життя й зберегти баланс. Як не втратити себе й життєву гармонію у спіралі важливих подій і нових викликів? Життя здаватиметься значно простішим, якщо освоїти мистецтво правильного планування.

У прямому етері Тетяна Дмитренко розглядала питання пріоритетністі завдань і цілей, акцентувала увагу на наших істинних бажаннях та вподобаннях. Психолог розтлумачила техніку планування. Важливо замислюватися про свої майбутні справи заздалегідь, визначати обсяги часу, присвяченого невідкладним справам. Тетяна Дмитренко також слушно зауважила, що синдром білки в колесі ще нікого не зробив абсолютно щасливим. Тому секрет успішного планування життя полягає у чіткому розмежуванні часу для праці й часу для відпочинку. Справді, людина здатна зрушити гори, якщо матиме вдосталь енергії, потенціалу й мотивації.

Психолог у прямому етері намалювала коло з секторами, кожен з яких позначає окрему сферу життя. Саме за допомогою цієї техніки можна чітко спланувати свої плани та передбачити зусилля й ресурси, потрібні для реалізації задуманого.

А ми заохочуємо вас переглянути відеозапис лекції з Тетяною Дмитренко й сформувати власне колесо життєвого балансу.