Романтичний Київ

Уся столиця в очікуванні 28 травня, Дня Києва. І вулиці, і дерева, і самі люди наче напуваються енергією цього чарівного міста, оживають та сповнюються сил. Це місто завжди зачаровувало і мешканців, і відвідувачів своїми красою та історією. Прогулянка його звивистими пагорбами, широкими дорогами або ж вузькими вуличками здатна перенести вас зовсім в інший світ. Вдень він зустріне всіх охочих алеями розкидчастих каштанів та грайливими виблискуваннями сонця на храмових маківках. А коли сонце зайде за обрій, то палкі танці ліхтарів закружляють голову будь-кому.

Небайдужими були й українські поети до київських видів, яким присвятили безліч віршів. Деякі сповнені ніжності, деякі – почуттям величі, деякі – спогадами, що краять серце. Кожне слово переплітається з історією, зі спогадами, із почуттями.

Пропонуємо нашим відвідувачам пройтися містом разом з ними та зануритися в атмосферу Києва, подивитися на нього очима поетів, які залишили тут частинку своєї душі, подумки відкрити нові та згадати вже знайомі для себе місця. Запрошуємо вас відвідати ілюстративно-поетичну виставку “Романтичний Київ” до читальної зали, насолодитися київськими видами та надихнутися на свою власну подорож містом!

Виставка триватиме до 30 червня.