Щоденники війни

«Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу, володарка земель і вод –
ніхто не ділить хай народу,бо не поділиться народ.
Нехай ніхто не половинить,твоїх земель не розтина,
бо ти єдина, Україно,бо ти на світі в нас одна…»
(Дмитро Чередниченко)

Шановні користувачі!

Сьогодні, 14 жовтня, в День захисників та захисниць України, ми вшановуємо тих, хто боронить та оберігає нас і нашу державу. В читальній залі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки розгорнута  книжково-ілюстративна виставка «Щоденники війни».

Експозиція вміщує книги та періодичні видання із фондів бібліотеки, що висвітлюють історію боротьби героїв за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність нашої держави, увічнюють мужність, патріотизм та відданість воїнів. Війна – це важка робота.

На виставці представлено багато щоденників із хронікою тих подій без пафосу, надриву і високих нот: «Щоденник артилериста» Геннадія Харченка; «Щоденник військового лікаря» Віктора Чернієнка; «Щоденник «Андерсена» Ігоря Стрельцова; «Танець смерті. Щоденник добровольця батальйону «Донбас» Ігоря Михайлишина; «Мій фронт: щоденник» Лав Олени.

Особливої уваги заслуговують книги, побудовані на реальних подіях, чесні книги про війну, яка, як відомо, нікому ще не зробила краще. Проте були люди, які серед крові, вогню залишалися людьми: «Іловайський щоденник» Романа Зіненка; «Аеропорт: головна книга про війну, якої не мало бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали» Сергія Лойка; «Савур-Могила» Максима Музики; «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» Сергія Глотова, Юрія Руденка, Анастасії Воронової.

Пам’ятаємо поіменно героїв нашої країни, пам’ятаємо медичних братів і сестер, добровольців, волонтерів, священнослужителів, які віддали свої життя за світле майбутнє України…

Низький уклін українським захисникам! Слава Україні! Героям слава!

Виставка триватиме до 28 жовтня.