Таємниці творчості Густава Майнріка

Густав Майнрік – австрійський письменник-експресіоніст, драматург, перекладач, банкір. Найбільш відомий за романом «Ґолем», що приніс йому світову славу, ставши одним із книжкових бестселерів ХХ століття. Можемо визнати, що Майнрік – напівзабутий сьогодні письменник. Він мав великий вплив на сучасників, водночас його важко читати. Таємниці життя і творчості Майнріка спробував розкрити у прямому етері 18 жовтня художник, письменник і мистецтвознавець Анатолій Горовий.

На думку спікера, Густав Майнрік – письменник цікавий, але складний для розуміння і прочитання. Поки ми не дійдемо до кінця книги, ми не зрозуміємо, про що йдеться. Тому читати Майнріка потрібно невеликими порціями, частинами – в один прийом осягнути семантико-текстуальний простір його творів  практично неможливо. Це письменник, який потребує дешифровки. Християнство, кабалізм, буддизм та йога – все переплелося в романах Майнріка, які не визнають кабалісти та ортодоксальні католики.

Життя і смерть Майрінка невіддільні від його творчості. Щоби зрозуміти персонажів письменника, варто зазирнути до його біографії, особливо в часи юності та становлення майбутнього митця. Його герої для шанувальників мистецтва існують майже як реальні особи. А доля самого автора не менш загадкова і сповнена таємничих знаків та містичних подій, ніж доля персонажів його романів.

Який зв’язок романів Густава Майнріка та Михайла Булгакова? Яка таємниця пов’язує Майнріка з Едгаром Аланом По? Які сенси приховує роман «Голем»? Дізнайтеся про це в записі прямого етеру.

Запрошуємо до перегляду!