Творча зустріч із Дариною Гнатко

Публічна бібліотека ім. Лесі Українки 2 лютого провела онлайн-зустріч з українською письменницею Дариною Гнатко (справжнє ім’я Юлія Іргізова). Розмова відбулася на Facebook-сторінці бібліотеки. Модерувала діалог Ірина Костюк.

Авторка живе і працює в місті Кременчук. Лауреатка диплому «Вибір видавця» конкурсу «Коронація слова» за роман «Катерина» (2015). «Золота письменниця України», лауреатка премії імені В. Баранова за роман «Лора. Історія одного божевілля». Останній із виданих романів, «Мазуревичі. Історія одного роду», увійшов до довгого списку премії «Книга року ВВС-2018».

Дарина Гнатко розповіла, як полюбляла вигадувати історії в дитинстві,  розповідати їх подругам та читати книги. У дорослому віці спробувала написати роман. Першою книгою була «Катерина». Авторка розповіла, що писала під впливом «Кайдашевої сім’ї». Після перших 40 сторінок Дарина залишила цю ідею. Але щира підтримка мами переконала Юлію Іргізову писати далі й подати рукопис на Міжнародний конкурс «Коронація слова». І перемогла в номінації «Вибір видавців».

Дарина Гнатко поділилася одкровенням, що ніколи не загадувала собі стати письменницею й мати шанувальників творчості по всій Україні. Нині вона є авторкою книг «Лора. Історія одного божевілля», «Емма. Історія одного падіння», «Радислава. Історія одного кохання», «Притулок семи вітрів», «Восьма жертва», «Гніздо Кажана», «Мазуревичі», «Проклята краса» та інших. Зараз Юлія Іргізова працює над новими романами та прагне вконструювати у ці тексти цінності, які потрібні її читачам.

Письменниця зізналася, що пише, коли просить душа і не має якоїсь особливої формули натхнення. Вона віддана своїм читачам. До прямої трансляції долучилася велика кількість читачів романів Дарини Гнатко.

Переглядайте пряму трансляцію розмови з Дариною Гнатко та шукайте її книги на полицях бібліотеки ім. Лесі Українки.