Участь у Фестивалі науки

На запрошення організаторів  Фестивалю науки (до Дня науки в Україні), що традиційно відбувається в Інституті журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, працівники бібліотеки Ольга Дудок – заступниця директора та Олена Алфьорова – провідний бібліотекар відділу нестаціонарних форм обслуговування  взяли участь  у засіданні круглого столу «Медіапросьюмеризм як явище інформаційного суспільства», присвяченому актуальним питанням взаємодії споживача контенту із засобами масової комунікації, культурі споживання та виготовлення власного медіапродукту, різних підходів до створення й передачі інформації завдяки медіа.

З початку війни наша бібліотека не припиняла ні на день спілкування з користувачами. Змінився лише зміст публікацій, які стали важливою складовою інформаційного спротиву агресору. І нам приємно було почути високу оцінку патріотичної позиції колективу бібліотеки.

На засіданні було представлено воєнний проєкт від АстудіЯ “ІНШЕ ЖИТТЯ ВІЙНА”, досвід ведення мультимедійних проєктів, медіаволонтерства, особливості формуванню власного контенту та грамотного споживання інформаціїї. Було наголошено на емоційній підтримці, що можуть надати соціальні медіа у цей складний для країни період та важливості єднання заради нашої спільної перемоги.

Працівники бібліотеки висвітлили тему ролі соціальних мереж та медіа у роботі публічної бібліотеки. У роботу засідання включилася і директорка бібліотеки Ольга Романюк, яка поділилася досвідом використання соціальних мереж для організації роботи бібліотеки у воєнний період.

Підсумком засідання стало визначення  етапів у роботі з медіапросьюмерами, що призведуть до позитивного результату:

  • визначення ефективних каналів комунікацій з користувачами з метою популяризації діяльності;
  • вивчення інноваційного потенціалу споживачів-просьюмерів;
  • вивчення та розробка методів оцінки ефективності роботи з просьюмерами з позицій отримання взаємної вигоди в процесі обміну цінностями;
  • грамотне використання ідей користувачів для привернення уваги до теми;
  • збільшення залученості аудиторії до створення контенту;
  • активних користувачів можна розглядати як потужний додатковий ресурс, який може допомогти в опануванні медіапрактиками та охоплення аудиторії.

Публічна бібліотека імені Лесі Українки дякує організаторам цього надзвичайно продуктивного і важливого заходу за запрошення до участі, за  отримані знання і досвід. Особлива подяка старшому викладачу кафедри бібліотекознавства та інформології Інституту журналістики Тетяні Ігорівні Поліщук.