[bvi]
Loading події

« Всі події

  • Ця подія пройшла

Український професійний театр. Онлайн-лекція

10.05.2023 11:00 - 12:00

У середу, 10 травня, запрошуємо вас пізнати цікаві сторінки нашої історії під час захопливої онлайн-лекції «Український професійний театр».
Якою була історія становлення українського професійного театру, знаного як «Театр корифеїв», в умовах обмежень та заборон імперського уряду? Що і як було до та після «Театру корифеїв»? Хто такі «малеча» Старицького і «примачі» Кропивницького? Як вдалося прорвати заборону на виступи українських театральних труп у Києві? Ми розповімо цікаві історії про злет української трупи 1880-х років, про вистави корифеїв перед царем та ще багато іншого.
Лектор – Ірина Федько, старший науковий співробітник науково-експозиційного відділу Михайла Старицького Музею видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького.
Модератор – Валерій Філіпенко, професійний актор, викладач майстерності актора в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв в майстерні Народного артиста України Віктора Гирича, завідувач сектору культурних програм відділу мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки.
Захід відбудеться у співпраці з Музеєм видатних діячів української культури.
Початок 11.00. Перша частина.

Деталі

Дата:
10.05.2023
Час
11:00 - 12:00
Вебсайт
https://www.facebook.com/LUkLibrary

Організатор

Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ

Місце

Публічна бібліотека імені Лесі Українки
вул. Олександра Кониського, 83-85
Київ, 04053
+ Google Map
Телефон
+38 (044) 482-13-34
View Місце Website

Pin It on Pinterest