Українські книжки прямують до Барселони

У Барселоні відбудеться VIII Міжнародний фестиваль «Ucrania Fest» з 14 по 20 вересня 2022 року, що присвячується мужнім і нескореним захисникам України, які виборюють Перемогу на передовій, всім українцям, які в Україні і за її межами роблять все, щоб прискорити Перемогу і відбудувати нову європейську країну.

Дізнавшись про фестиваль української культури у Барселоні, наша бібліотека звернулася із пропозицією передати українській громаді у Барселоні до 200 найкращих сучасних українських книжок для дітей та дорослих. Сьогодні комплект книжок відібрано з полиць видавництв та придбано за спонсорської підтримки Zimin Foundation та Александри Вахрушевої з Чехії (на суму близько 1000 євро). Ще 40 примірників книжок для дітей, які поїдуть на фестиваль у Барселону, ми зібрали з допомогою працівників та читачів бібліотеки.

Асоціація українців у Барселоні упродовж кількох років співпрацює із старовинною бібліотекою, що знаходиться в центрі Барселони за адресою: C/Carme,47, Barcelona, де час від часу проходять творчі зустрічі з українськими сучасними письменниками. Саме завдяки їхнім дарункам у цій бібліотеці започатковано українські полички, які дуже потребують поповнення. Тож з фестивалю українські книжки потраплять саме на полиці цієї бібліотеки.

Організатори фестивалю повідомили нас, що з радістю приймають нашу пропозицію передати українські книжки в іспанську бібліотеку. Пані Ольга Дзюбан, засновниця і директорка фестивалю, подякувала нам за пропозицію, за нашу ініціативу і написала про те, що приємно, коли українці разом і допомагають один одному. Разом ми – сила!

Принагідно дуже дякуємо нашим колегам з Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, її директорці пані Людмилі Бабій, які з готовністю відгукнулися на прохання отримати надіслані новою поштою до Івано-Франківська книжки, звідки учасники фестивалю відправлятимуться до Барселони.

Радіємо цій можливості, бажаємо успіху і слідкуватимемо за проходженням цього чудового фестивалю!