Від Євгена Коновальця до Степана Бандери

У прямому етері 19 вересня обговорено взаємини визначних особистостей українського національно-визвольного руху — Провідника ОУН Степана Бандери й засновника Організації Євгена Коновальця. Лектор Анатолій Горовий розглянув такі питання, як участь їх у створенні націоналістичних структур, налагодження збройного спротиву окупаційним режимам, тактика та стратегія розвитку право-радикальної політичної течії в Україні 30- 50-их років ХХ століття.

Євген Коновалець — український державний, військовий та політичний діяч, полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), засновник та перший голова ОУН (з 1929 по 1938), один із ідеологів українського націоналізму.

Степан Бандера — український політичний діяч, один із радикальних та чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б.

Анатолій Горовий акцентував на винятковій силі й визначальній ролі Євгена Коновальця в організації у післявоєнному хаосі та депресії української воєнної та політичної потуги. І саме це допомогло зберегти нас як націю і дало можливість безперервно боротися.

Також лектор наголосив, що сучасна війна дала нове розуміння наших завдань. За словами пана Анатолія ми сьогодні занадто толерантні до наших окупантів. Націоналізм — це так звана температура кипіння суспільного організму, яка поборює цю інфекцію (толерантність) в нашому організмі. Степан Бандера завжди наголошував на тому, що наша точка кипіння ніколи не переходила вище 38 градусів. Це запобіжник, який дає нам бути європейцями.

Дізнавайтеся більше про етер за посиланням.