Доброго вечора, ми з України!

8 серпня бібліотека у партнерстві з Музеєм плакату при журналі “Музеї України” провела презентацію виставки “Плакати Великої війни” художників Олени Завітайло (Іспанія) та учасника АТО, арт-директора Музею плакату Юрія Неросліка (Харків, 92 бригада). На відкритті виставки були присутні представники Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького, яка бере участь у бойових діях на Донбасі. Бійці розповідали про свої військові будні, щемливі спогади про день, коли почалася війна…

Музей плакату розпочав акцію “Плакати для фронту” з передавання їх у фронтові частини для підняття духу бійців. Музей працює у зоні АТО з 2014, вже організував десятки Музейних експедицій, забезпечив плакатними комплектами всі основні музеї Донеччини та у багато військових частинах у Щасті, Станиці Луганській, Новомихайлівці, Мар`їнці, Торецьку.

Першою до акції долучилася українська художниця з Іспанії Олена Завітайло, з чиїх робіт сформована плакатна виставка, що передається 20 окремому батальйону Президентської бригади на Донбас і в інші підрозділи.

Директор бібліотеки Ольга Романюк розповіла про роботу бібліотеки під час війни, особливо наголосила на акції, до якої можуть долучатися усі – «Книжки_вслід» зі збору та відправки українських книжок у міста Європи, де знайшли прихисток тисячі українців.

Виставку можна переглянути у бібліотеці у залі громадських ініціатив за адресою: вул. Січових Стрільців, 77, та переглянути відеозапис.