Виставка до Міжнародного дня захисту дітей

Відділ абонемента запрошує всіх відвідати бібліотеку та познайомитися із розгорнутою книжковою виставкою «Місце зустрічі – країна дитинства».

Всі ми добре знаємо, що 1 червня весь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей, або, як ще його називають, «Дитячий день». Закінчується навчання в школах, довгоочікувані канікули, радість відпочинку. Діти щасливі і безтурботні … Рішення про проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності. В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року. Відзначається щорічно, також 1 червня.

Дитина приходить у цей світ, щоб жити і насолоджуватися життям. В неї є права та обов’язки і вона має розібратися з цим усім. Провідниками в цьому нелегкому світі будуть батьки, наставники, вчителі та книги. Тож, книги, що представлені на нашій виставці, стануть в нагоді всім, хто працює або просто спілкується з дітьми. Знайдіть для себе саме ті книги, які допоможуть створити не просто успішне, а натхненне, радісне і щасливе життя вам і дитині. В них ви віднайдете і відповіді на складні питання та основне питання сьогодення – як заспокоїти, відволікти дітей від жахіття війни. І хай ніхто не відбирає у дітей їхнє щасливе дитинство!

Виставка діятиме до 20 червня. Чекаємо на вас!